صابر ساده در گفتگو با خبرگزاري مهر: سعی کردم نگاه کلیشه‌ای و شعارگونه نداشته باشم

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

 

صابر ساده با اعلام خبر انتشار مجموعه شعرش با عنوان «آژیر» گفت: در سرایش شعرهای این مجموعه سعی کردم نگاه کلیشه‌ای و شعار گونه به جنگ نداشته باشم و در پی کشف و شهود تازه‌ای با زبانی خودمانی و روان باشم.

صابر ساده، شاعر در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اعلام خبر انتشار مجموعه شعر جنگ خود با عنوان «آژیر» توسط انتشارات فصل پنجم گفت: این کتاب، اولین کتاب مستقل من است. نوشتن از جنگ دغدغه همیشگی‌ام بوده است، به خصوص دردهای مادرم که سال‌هاست سایه پدرش را بر سر ندارد. جنگ در هر حالت و با هر هدف و انگیزه‌ای که باشد بدون شک آثار مخربی را هم با خود به همراه دارد؛ به ویژه تاثیرات روحی و روانی در راستای از دست دادن اعضای خانواده.

وی افزود: در مجموعه آژیر سعی کردم تا با نگاهی متفاوت به مقوله جنگ بپردازم. جنگ میدانی بزرگ است برای بروز زاویه دیدهای متفاوت در جهت خلق آثار هنری. چه به صورت خود جنگ و چه به صورت دید صلح گونه و چه به صورت دید مخالفت با جنگ. «آژیر» شعرهای سال 1384 تا 88 مرا شامل می‌شود که در قالب آزاد و به صورت شعرهای کوتاه در 46 قطعه سروده شده‌اند.

این شاعر گفت: در سرایش شعرهای این مجموعه سعی کردم نگاه کلیشه‌ای و شعارگونه به جنگ نداشته باشم و در پی کشف و شهود تازه‌ای با زبانی خودمانی و روان مخصوص نسل بعد از جنگ که شاید هیچ وقت خود جنگ را از نزدیک ندیده است، به بیان دغدغه‌هایم بپردازم. این مجموعه را به همسرشهید بزرگوار محمد واعظی پدر بزرگ شهیدم و تمام خانواده‌های محترم شهدا تقدیم کردم. زندگی، عملکرد و رفتار خانواده‌های شهدا پس از جنگ بسیار ارزشمند بوده و قابل ارزش و احترام است. به ویژه صبوری‌هایشان در برابر ناملایمتی‌های روزگار و زندگی.

ساده همچنین گفت: امیدوارم از این دسته کتاب‌ها با این مضامین روز به روز بیشتر تولید و تالیف شود. همچنین امیدوارم که نهادهای دولتی هم از شعرایی که به این نوع آثار می‌پردازند، حمایت بیشتری داشته باشند. شعر می‌تواند در هر قسمتی و با هر موضوعی بروز کند و بی‌شک و تردید، جنگ میدانی است که جای زیادی برای کار و خلق آثار متفاوت دارد.

وی در پایان گفت: این توان در نسل‌های پس از جنگ هم وجود دارد که با دیدی متفاوت به جنگ بپردازند و اتفاقا این توانایی را دارند که شعر جنگ را با استفاده از زاویه دیدهای جدید و تکنیک‌های شعری به صورتی جهانی در بیاورند که در همه جا قابل عرضه باشد و از طرفی، حرفی مهم در بطن خود داشته باشد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692