• خانه
  • بانک مقالات ادبی
  • یادداشتی بر فیلم «فیلم هنرهای آزاد» کارگردان «جاش راندر»؛ «حامد مختاری»/ اختصاصی چوک

یادداشتی بر فیلم «فیلم هنرهای آزاد» کارگردان «جاش راندر»؛ «حامد مختاری»/ اختصاصی چوک

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

فیلم هنرهای آزاد محصول 2012 در سبک کمدی- درام به نویسندگی و کارگردانی جاش راندر است. که خود نیز در نقش اصلی این فیلم بازی می‌کند. داستان فیلم از آنجا شروع می‌شود که جسی 35 ساله که فارغ التحصیل ادبیات انگلیسی از کالج Kenyon College می‌باشد که از شغل خود در دانشگاهی در نیویورک خسته است. و به دعوت استاد قدیمی خود و جهت شرکت در مراسم بزرگداشت و بازنشستگی استاد محبوبش Peter Hoberg به سفری زمینی دست میزند.

در این سفر به طور اتفاقی با دختری 19 ساله به اسم زیبیبا بازی استثنایی (Elizabeth Olsen) آشنا می‌شود که برخلاف سایر دختران کالج که دنبال پسران تر و تازه می‌گردند، او در مردان دنبال یک ترکیب روانی خاص است.

فیلم به تقدس هنرهای کلاسیک، حضور در مکان‌های چند صد ساله، هنر تأتر، موسیقی کلاسیک، دانشگاه‌هایی که در آن فلسفه، تاریخ هنر و موضوع‌های از این دست تدریس می‌شود، می‌پردازد. جسی در میانسالی و فضای مدرن شهری فرو رفته و فقط یه مخاطب خاص برای کتاب‌ها است. شخصیت‌ها در عین حالی که دوره‌های تحول زندگی خود را طی می‌کنند اما با احساسات و توانایی‌ها و اشتیاقهایی که در وجود خود دارند می‌توان گفت نقطه‌ای امید در زندگیشان هست که باعث رستگاری آن‌ها می‌شود. جسی در حال طی کردن دوره میانسالی و مشکلات خاص این دوره است اما با اشتیاق کتاب می‌خواند یا زیبی که دوره پر تلاطم جوانی را طی می‌کند اما در تأتر بازی می‌کند و موسیقی کلاسیک گوش می‌دهد ...

با ورود به جریانات فیلم می‌توان شکوفایی این استعدادها و توانایی‌های خاص را در شخصیت‌های فیلم بخوبی مشاهده کرد. برای جسی از دزدیدن لباسهایش و تماس استاد مورد علاقه‌اش شروع می‌شود. با ورودش به شهر استادش، شرکت در مراسم بازنشستگی و آشنایی با زیبی دوباره به زندگی بر می‌گردد. زیبی با جوانی‌اش به او حس زندگی و جوانی می‌دهد، استادش و دانشگاه قدیمی دوباره اشتیاق به روشنگری در دوران دانشجوییش را به او باز می‌گرداند. در واقع می‌توان گفت جسی به هنرهای آزاد وارد شده ...

رابطه با زیبی و گوش کردن موسیقی کلاسیک به پیشنهاد او باعث ایجاد دید تازه‌ای در جسی نسبت به جهان پیرامون

خود می‌شود. ارتباط با زیبی از طریق نامه نگاری از زیباترین قسمت‌های فیلم می‌شود و از دیگر هنرهایی است که فلسفه فیلم بدان اشاره دارد. در واقع هر کدام از هنرهایی که جسی برای

تعالی روح خود تجربه می‌کند دروازه‌های از تجلی محسوب می‌شود. شخصیت زیبی همانطور که گفته شد در گیر و دار دوره با نشاط جوانی است و نگاهش به مسائل تفریح گونه و تجربه‌ای گذرا است. و این مسئله در بهم خوردن رابطه‌اش با جسی نقش مهمی دارد.

استادان دانشگاه: پروفسور پیتر هوبرگ: استاد مورد علاقه جسی دیدگاه لیبرالی و چپگرا به سیاست‌های دولت دارد که بازنشستگی‌اش و مخالفت با دوباره روی کارآمدنش در واقع به ناکار آمد بودن مخالفت‌ها و دیدگاه‌های انتقادی در جامعه غربی اشاره دارد. پروفسور پیتر هوبرگ بعد از بازنشستگی دچار افسردگی شدیدی می‌شود و تنها دقدقه اش تدریس دوباره است.

پروفسور فیرفیلد: که یکی از بهترین استادان ادبیات رمانتیک است که بعد از آشنایی بیشتر با جسی در طی یک همخوابگی او را از خود طرد می‌کند.

برخودر جسی با استادان مورد علاقه‌اش در واقع به روانشناسی و موشکافی خصوصیات افرادی می‌پردازد زندگی خود را صرف پرداختن به هنرهای آزاد کرده‌اند. پروفسور پیتر هوبرگ از روند حکومتی ناراضی است و نمی‌تواند وضع موجود را تحمل کند و پروفسور فیرفیلد فرد کلبی مشرب و آزاده است.

پرداختن به هنرهای سطحی:یکی از عواملی که باعث بوجود آمدن اختلاف بین جسی و زیبی می‌گردد در انتخاب رمان عامیانه‌ای است که زیبی با اشتیاق از آن دفاع می‌کند و جسی آن را محکوم ... رمان‌های علمی تخیلی، رمان‌هایی با موضوع‌های عشقی پیچیده یا رمان‌هایی در خصوص جادو و خون آشام که امروزه در ادبیات عامیانه غرب رواج دارد و خوانندگان بسیاری بخصوص در سنین نوجوانی علاقه زیادی به خواندن این آثار می‌پردازند. انتقاد به این نوع از ادبیات درواقع فقط از طرف جسی صورت نمی‌گیرد بلکه کلیت فلسفه فیلم به آن انتقاد می‌کند و حرفهایش را از طریق جسی که یک خواننده حرفه‌ای است به زبان می‌آورد. سراسر فیلم در ستایش هنرهای عالی می‌پردازد و وجود این نوع ادبیات در آن جایگاهی ندارد.

در پایان می‌توان گفت هنرهای عالی که فیلم به آن اشاره می‌کند باعث احساس و ایجاد انگیزه آزادی در شخصیت‌ها می‌شود. هنرهایی که امروزه کمتر کسی به آن‌ها می‌پردازد. در واقع فیلم دست به تفسیرتازهٔ از زیبایی در آثار هنری و تأثیر آن بر انسان مدرن می زند ...موسیقی واقعی یا مطالعه عالی که امروزه جای خود را به سبک‌ها و موضوعات سطحی و بی فایده داده‌اند.


 

نخستین بانک مقالات ادبی، فرهنگی و هنری چوک

www.chouk.ir/maghaleh-naghd-gotogoo/11946-01.html

دانلود ماهنامه‌هاي ادبيات داستاني چوك

www.chouk.ir/download-mahnameh.html

دانلود فصلنامه‌های پژوهشی شعر چوک

www.chouk.ir/downlod-faslnameh.html

شبکه تلگرام کانون فرهنگی چوک

https://telegram.me/chookasosiation

اینستاگرام کانون فرهنگی چوک

http://instagram.com/kanonefarhangiechook

دانلود نمایش‌های رادیویی داستان چوک                                            

www.chouk.ir/ava-va-nama.html

دانلود فرم ثبتنام آکادمی داستان نویسی چوک                            

www.chouk.ir/tadris-dastan-nevisi.html

بانک هنرمندان چوک صحفه ای برای معرفی شما هنرمندان                    

www.chouk.ir/honarmandan.html

شبکه تلگرام کانون فرهنگی چوک                                                         

https://telegram.me/chookasosiation

اینستاگرام کانون فرهنگی چوک                                              

http://instagram.com/kanonefarhangiechook

بخش ارتباط با ما برای ارسال اثر                                          

http://www.chouk.ir/ertebat-ba-ma.html

فعاليت هاي روزانه، هفتگي، ماهيانه، فصلي و ساليانه چوک

www.chouk.ir/7-jadidtarin-akhbar/398-vakonesh.html

دیدگاه‌ها   

#1 سپیده 1400-11-17 13:28
فیلم بسیار زیبایی بود و به نظرم رسید که هرکدوم از شخصیت ها یک وجهه ای از زندگی بودن. جسی باوجود علاقه و تاکید بر هنر آزاد، دین رو از خوندن کتابی که خودش هم دوست داشت منع کرد. گفت بعضی روزها هدیه هستن به نظر من اگه قرار باشه همه ما بخواهیم که توی چهارچوب باشیم زندگی زیبا نمیشه. فیلم های تخیلی هم لایه های پنهان زیادی دارن و سطحی نیستن. پس مذبوح خوندن اونها درست نیست و یا کتاب هایی مثل خون آشام ها زاییده ذهن های خلاق هستن.در نهایت نقش زک افرون که میگه همه چی درست میشه و نترس . بجا ترین جمله بود. سلول های خیالی کرم که بقیه اجزا باهاش مخالفن. پس گذر کردن و تجربه کردن راهی به سمت کماله

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692