"چه كسي از ديوانه ها نمي ترسد؟" درشيراز و جهرم نقد وبررسي شد

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

"رمان چه كسي از ديوانه ها نمي ترسد؟" طي سه جلسه مجزا در استان فارس نقد و بررسي شد. اولين جلسه نقد و بررسي اين رمان يكشنبه بيست و دوم آبان در شهر شيراز و در حوزه هنري اين شهر به همت انجمن داستان سرو شيراز وبا حضور نويسنده برگزار شد. خانم سميه برازجاني و شراره تاج ميررياحي منتقدان جلسه بودند.

 

مكتب گريزي در اثرمهدي رضايي

ابتدا مهدي رضايي به معرفي خود پرداخت و نحوه نوشتن رمان پرداخت وسپس خانم برازجاني مقدمه براين رمان را قرائت كرد و سپس به بررسي سبك و مكتب رمان پرداخت. وي گفت: تمامي شخصيت هاي اين اثر نماينده اي از يك معضل خاص دراجتماع هستند.

وي افزود: اين رمان بين ادبيات ناتوراليستي و ادبيات رئاليسم در رفت و برگشت است و گاه نيز به ادبيات سوررئال نزديك مي شود اما دركل ما با يك اثر رئاليستي مواجه هستيم. و حتي مي توانيم اين اثررا تركيبي از دو مكتب ناتوراليسم و رئاليسم بدانيم. اين حركت مهدي رضايي دررمان نشان دهنده اين است كه نويسنده بدون توجه به مكتب ها كارخود را مي كند و برايش اهميت ندارد كه در چه مكتبي قرار مي گيرد و اين خود موجب يك نوآوري و تركيب مكتب ها شده است.

 

مثلث عشقي مدرن دررمان

خانم ميررياحي ديگر منتقد اين جلسه نيز به تلفيقي از چند مكتب دررمان اشاره كرد و گفت:سبك گريزي در رمان به خوبي ديده مي شود. و دررمان ما شاهد يك جهان آشوب زده هستيم و همچنين شاهد پارادوكس‌هاي بسيار كه بعضي از اين پارادوكس ها سوال هايي را درذهن مخاطب برمي‌انگيزد كه جوابي براي آن پيدا نمي‌كند. درقسمتي از رمان ما شاهد تصنعي بودن ديالوگ‌ها هستيم و همچنين شاهد شعار و اضافاتي كه مي‌توانست در اثر حذف شود. اما دركل رمان داراي روايتي يك دست است هرچند كه شاهد پرش روايتي هم هستيم اما اثر نرمي و يكدستي‌اش را از دست نمي دهد.

ميررياحي افزود: اثرداراي شفافيت زبان و روايت يك‌دست و رواني است كه امتيازات خوب اين رمان محسوب مي‌شود.درضمن دررمان شاهد مثلث عشقي مدرن هستيم به طوري كه ضلع سوم رمان را يك شخصيت مجازي تشكيل مي‌دهد. دررابطه با شخصيت‌ها مي توان گفت شاهي با روند بهتري نسبت به ديگر شخصيت ها ساخته شده است و نداشتن حنجره براي اين شخصيت نيز يك امتياز خوب در شخصيت سازي آن است و همچنين استفاده از عكس دررمان يك حركت متفاوت و جالب است كه اميدواريم كه آثار بعدي اين نويسنده از حالت بالقوه به فعل دربيايد و كاركردي بهتري داشته باشد.

 درادامه دوباره خانم برازجاني به جنبه هاي ديگري از رمان پرداخت و گفت: ما دررمان شاهد دختر نامه نويس، مطلب‌هاي آقاي شاهي و روايت خود شخصيت هستيم كه اين‌ها همگي باهم تفاوت دارد و نشان دهنده قوت نويسنده است كه مي‌تواند از شخصيت‌هاي مختلف روايت‌هاي مختلف و نزديك به خودشان ارائه كند.

ما درسير داستان شاهد پنهان كاري هايي هستيم كه به شدت به جذابيت داستان مي افزايد و ما را وادار به خواندن ادامه اثرمي كند اما گاهي اپيزود‌ها ديده مي شود كه درجهت يكديگر نيستند. اما بهتر بود كه دراين اثر ازتوانايي‌هاي زاويه ديد دروني بيشتر به كار گرفته مي شد تا اثرقوي‌تر شود. اما نويسنده دراين اثربيشتر آينه گرداني كرده است و آنچه كه دراجتماع است را ارائه داده و زياد به تحليل آن نپرداخته است كه درصورت تحليل محتوايي اثر كه يك اثر انتقادي نسبت به سياست و جامعه است اثررا قوي تر مي كرد.

 

دو جلسه نقد درشهر جهرم

در جهرم نيز دو جلسه مجزا براي اين رمان برگزار شد كه جلسه اول به همت "سناالدين فرهنگ" دبير"كانون هم انديشان جوان" اجرا شد و دراين جلسه خانم "مژگان قاسمي" به بررسي روند رمان و توانايي ها و ضعف‌هاي آن پرداخت.

جلسه ديگري نيزبا حضور سركار خانم سوسن تقوايي، خانم فاني و جمعي از علاقمندان برگزار شد ور دراين جلسه نيز به بررسي روند رمان پرداخته شد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692