خریدار شعر پارسی از زمین زمان و می‌بارد اگر

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

حسینی وزیر ارشاد در افتتاحیه دومین همایش «شاعران ایران و جهان» گفت: جهانِ تشنه‌ عدالت، بسیار خریدار حرف‌های حق ماست. شعر پارسی هم که پارسایی را در جوهره دارد و زلفی با حق گره زده است، خریدارش از زمین و زمان می‌بارد، اگر آسمانمان بارانی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش بین‌المللی شاعران ایران و جهان عصر امروز شنبه 16 مهرماه با سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور 43 شاعر از 31 کشور جهان در تالار وحدت آغاز به کار کرد.

در این مراسم سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از سخنان خود از شاعران به عنوان سفیران غیرمقیم یاد کرده و گفت: اگر کتابها جهانی شود هر شاعری سفارتخانه‌ای در جای جای جهان خواهد داشت، آنگاه راحت می‌توان سفیر آکرودتیه فرهنگی شد و آیین و دین این ملت را که توحید، عدالت و مهربانی، صلح و دوستی و آزادگی است با زبانی که می‌دانم و می‌دانی، به گوش عالمیان رساند.

وی در بخش دیگر سخنانش بیان کرد: حکایت چنان است که ریزه‌خواری سفره بیگانگان در زمان خوانسالاری دو پهلوی، آنچنان به مذاق تنوع طلبان متجدد خوش آمد که غذای سالم خود را به بهانه کهنگی در انبار نهادند و دروازه‌ دهان را بر هرچه برچسب خوردنی داشت، گشادند. ذائقه‌ها می‌رفت عوض شود،‌ چنانکه بسیاری در عالم دچار همین تغییر ذائقه شدند تا آنکه انقلاب اسلامی خوانی بگسترد که اگر مائده آسمانی‌اش بخوانی، گزافه نیست، لیکن ترک عادت موجبات ناهمگونی را فراهم آورد. نظام اسلامی در جهت تغذیه ناب، از ارا‌ئه هر آنچه در چنته داشت، فرو نگذاشت اما حال که ابرو و باد و مه خورشید و فلک همراهند، باز هم جماعتی فرصت‌خواهند، جماعتی بیراهند، جماعتی بی‌پناهند و البته جماعتی هم بی‌گناهند. کاروان نهضت ترجمه گویا گذرش به رباط شعر نیفتاده و یا افتاده و ساده از کنارش گذر کرده است.
 
حسنی همچنین اشاره کرد: روزگاری جُوِ دیگران را گندم‌خری می‌کردیم و حال گندممان را به سیلو برده‌ایم. شاید چون با خوشه است امید داریم در صد سال آینده آنرا عرضه کنیم لیکن عرضه می‌دارم: اگر عُرضه‌ عرضه هست، اینک هم ارز آور است و هم عِرض آور! جهانِ تشنه‌ عدالت، بسیار خریدار حرف‌های حق ماست. شعر پارسی هم که پارسایی را در جوهره دارد و زلفی با حق گره زده است، خریدارش از زمین و زمان می‌بارد، اگر آسمانمان بارانی باشد.

وزیر ارشاد افزود: شعر اگر رَسا باشد امروزه خود رسانه‌ای است فراتر از قرار گرفتن در گیشه زیرا رازنامه‌ است و نه روزنامه و شاعر دائر مدار آن رسانه‌ای که یک نفر اداره‌اش می‌کند و چه مفاخره‌آمیز است و شورانگیز. شاعران سفیران غیر مقیمند! اگر کتاب‌ها جهانی شود هر شاعری سفارتخانه‌ای در جای جای جهان خواهد داشت، آنگاه راحت می‌توان سفیر آکرودیته‌ فرهنگی شد و آیین و دین این ملت را که توحید، عدالت و مهربانی، صلح دوستی و آزادگی است با زبانی که می‌دانم و می‌دانی، به گوش عالیمان رساند. ادبیات ما در طول تاریخ منشاء تحولات سیاسی اجتماعی فراوانی شده است، حتی اگر نمک‌پروردگان، نمکدان شکستند و یا بشکنند. کیست که بتواند تأثیر انقلاب اسلامی را بر بیداری جهان اسلام و به حق، بر بیداری مردمان حق طلب در تمامی جهان، کتمان کند؟

حسینی همچنین اشاره کرد: آنچه در روزگاری تحت عنوان دهکده جهانی، برگ برنده‌ی استکبار تلقی می‌شد، امروز خطری برای کدخدایی آنان است. دیگر کدخدایان دائمی چشته‌خوار را نه تنها مردم دنیا که حتی مردمان خودشان نیز قبول ندارند. بشنوید و بنگرید شعار و آثار اعتراضاتی را که در این روزها در وال استریت نیویورک و مراکز مهم آمریکا، طنین‌انداز و دگرگون‌ساز است «We need more than a new government, We need a new way of life!» که ما به چیزی فراتر از یک دولت جدید نیاز داریم، ما شیوه‌ای تازه برای زندگی می‌خواهیم!

وی اضافه کرد: آری فرهنگ می‌تواند چونان دومینو عمل کند. مهره‌ها چیده شده است. شما شاعران باید ضربه‌ها را بزنید و بازی را آغاز نمایید. برای فتحی که خونش را قبلا داده‌ایم و جان‌ها بر سرِ بهایش نهاده‌ایم. این همایش‌ها زمینه آن ضربه‌زدن‌ها را می‌تواند فراهم آورد. زمینه استمرار سالانه این همایش، بسیار گسترده‌تر از آنچه تاکنون بوده است فراهم خواهد شد تا با مردم و فرهنگ‌های اصیل دنیا که جمعی از شاعران حاضر، نمایندگان شایسته‌ی ایشانند، ارتباطی عمیق‌تر و گسترده‌تر، صورت پذیرد. بی حضور شما، اندیشه‌ شاعران سلف می‌تواند تحریف شود. شما ویراستاران بازتاب و میراث‌داران آفتابِ عزتِ نامداران این سرزمین هستید، هرچند که خود اخلافی خورشید خامه‌اید و پُرسرمایه.

 ایم مقام فرهنگی در پایان تاکید کرد: به همت شما عزیزان در تعامل با گرامی شاعران میهمان، شعر و ادب ایران اسلامی اگر در گفتگوها انتقال شفاهی می‌یابد، شایسته است سر بر آستان کتابت بسابد تا فرهنگ و هنر مطلوب این زادبومِ مردمان شریف و خوب، مکتوب، به‌دست جهانیان برسد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692