هنر مصاحبه

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها

"همه مصاحبه‌ها نوعي گفت و گو هستند و از سه بخش اصلي تشکيل مي‌شوند: آمادگي داشتن، ايجاد ارتباط و گوش دادن."

به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مازيار ناظمي در وبلاگش با عنوان http://maziaran.blogfa.com در توضيح فرايند مصاحبه آورده است:

*آمادگي

براي هر مصاحبه آمادگي لازم است. گزارشگر بايد آماده باشد در باره تمام چيزهاي مربوط به موضوع و مصاحبه شونده صحبت کند. اگر مصاحبه شونده کتاب يا مقاله نوشته است، يا ديگران در باره او چيزي نوشته اند، آنها را بخوانيد. در اين صورت اگر مسايل جانبي در مصاحبه مطرح شد، آماده خواهيد بود. تحقيق در باره موضوع را سرسري انجام ندهيد. طوري بخوانيد که کاملا متوجه شويد. در طول تحقيق سوالهايي در ذهنتان شکل خواهد گرفت. سوالها را يادداشت کنيد، اگر نکنيد بيشتر آنها را فراموش خواهيد کرد. هنگام مرور سوالها، نحوه پرسيدن آنها در مصاحبه را نيز به ياد خواهيد آورد. وقتي موضوع را خوب بفهميد با مصاحبه شونده راحت خواهيد بود و او هم با شما راحت خواهد بود. نتيجه کار، گفت و گوي بهتري خواهد شد. خبرنگاري که آماده است، بجا و به موقع سوال مطرح مي‌کند، سوالي که مصاحبه شونده انتظار آن را ندارد، در نتيجه سطح مصاحبه بالا مي رود.ممکن است همکاران در تحريريه براي شما در باره مصاحبه شونده و موضوع مصاحبه مطالبي آماده کرده باشند، با اين همه، شما خودتان هم تحقيق كنيد. مصاحبه کننده‌اي که آماده نباشد ممکن است در وسط مصاحبه گير کند يا حتي مصاحبه را کلا خراب کند. کتاب، مجله و اينترنت منابع خوبي براي تحقيق هستند. اگر دقيق بخوانيد سرنخ‌هايي به دست خواهيد آورد که ايده‌ها و اطلاعات جديدي به شما خواهد داد. مطالب را دقيق بخوانيد و کامل متوجه شويد تا به منبع اطلاعات براي مخاطب تبديل شويد.

*ايجاد ارتباط

در همه مصاحبه‌ها، چه سخت چه نرم، چه زنده چه ضبطي، بايد ارتباط ايجاد کرد، بايد به موضوع وصل شد و تا آخر به آن علاقه نشان داد. در مصاحبه انرژي خود را بالا نگه داريد، خواهيد ديد مصاحبه شونده نيز همين کار را خواهد کرد. اگر به مصاحبه سرعت بدهيد، مصاحبه شونده نيز سرعت خود را بالا خواهد برد. اگر به مصاحبه علاقه نشان بدهيد، مصاحبه شونده نيز همين کار را خواهد کرد.

*گوش دادن

مصاحبه کننده خوب بايد شنونده خوبي باشد. با علاقه به حرفهاي طرف مقابل گوش کنيد، درست مثل وقتي که کسي موضوع جالبي را تعريف مي کند. هميشه به حرفهاي مصاحبه شونده گوش کنيد. وقت براي بررسي يادداشت هايتان هست! اگر به جاي ديگري نگاه کنيد مصاحبه شونده ناراحت خواهد شد. اگر دقيق گوش کنيد نکته هاي جالب و غيرمنتظره اي به دست خواهيد آورد. مصاحبه شونده ممکن است به چيزي اعتراف کند يا موضوعي را قبول کند.

لینک

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692