نهمین جشنواره شعر و داستان جوان

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

 

1300 اثر از 27 استان به جشنواره شعر و داستان جوان رسیده است
کمال شفیعی، دبیر نهمین جشنواره شعر و داستان جوان با اشاره به داوری بیش از 1300 اثر در جشنواره نهم اظهار داشت: از نظر ما جشنواره به هدف خود رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نهمین جشنواره شعر و داستان جوان پیش از ظهر روز دوشنبه 11 مهر با حضور امیرحسین فردی، مدیر مرکزآفرینش‌های ادبی حوزه هنری و نیز کمال شفیعی، دبیر اجرایی جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این نشست، امیرحسین فردی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از استعدادهای ادبی کشور در سال‌های اخیر در استان‌هایی غیر از تهران روییده‌اند، اظهار داشت: حوزه هنری به واسطه رسالت خود بدون شک نمی‌تواند نسبت به این استعدادها بی‌تفاوت باشد، چرا که حوزه هنری متعلق به تهران نیست و متعلق به همه ایران است.

وی ادامه داد: نگاه حوزه هنری باید از یک دید متمرکز به یک دید کلی‌گرایانه برسد تا به واسطه آن بهای بیشتری به جوان‌ها و استعدادهای شهرستان‌ها نیز داده شود. هدف حوزه هنری، ایجاد این نگاه کلی و بالسویه به تمام این استعدادهاست. در واقع، مهم‌ترین فلسفه برگزاری چنین جشنواره‌‌هایی نیز پیدا کردن استعدادهای از این دست است و نه صرف برگزاری جشنواره.

درحد وسعمان حمایت می‌کنیم

مسئول مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری همچنین با بیان اینکه برگزاری این جشنواره مهم‌ترین اتفاق ادبی برای حوزه هنری در طول سال به شمار می‌آید، افزود: بعد از اختتامیه این جشنواره ما شاهد معرفی شاعران و نوینسدگان جوانی هستیم که راه آینده ادبیات ایران را رقم می‌زنند، اما جشنواره تنها آغاز راه برای آنهاست است والبته یک تلنگر به ما.

فردی با اشاره به اینکه ادبیات ایران به شدت به شناسایی چهره‌های جدید نیاز دارد، افزود: حمایت ما از برگزیدگان این جشنواره در حد وسع ما که انتشار آثار آنهاست، انجام می‌شود، اما به نظر من، هدف از برگزاری جشنواره‌ها معرفی این چهره‌ها است و بحث حمایت چندان به جشنواره مربوط نمی‌شود.

جشنواره شعر و داستان جوان رشد صعودی داشته است

در ادامه این نشست کمال شفیعی دبیر جشنواره با اشاره به انتخاب ایلام به عنوان مکان اختتامیه این جشنواره شعر و داستان جوان گفت: ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس دفاع جانانه‌ای از خود نشان داد و نام مهد پایداری را برای خود به ثبت رساند؛ از سوی دیگر نگاهی به تاریخ ادبیات آن نیز جایگاه باشکوهی را به ما یادآوری می‌کند. جشنواره شعر و داستان جوان نیز به منظورارج نهادن به حماسه پایداری این استان و نیز نگاه مبتنی بر تمرکززدایی اختتامیه خود را به این استان برد.

وی افزود: ادبیات ایران در دوره‌ای دچار جشنواره‌زدگی شده بود، اما جشنواره شعر و داستان جوان به نوعی خط سیری ‌صعودی داشته و بر اساس اصول حاکم بر حوزه هنری مبنی بر کشف استعدادهای جوان و نیز توسعه و خلق هنر دینی به کشف استعدادهای جوان می‌پردازد.

شفیعی تاکید کرد: اینکه برخی از استعدادهای جوان این جشنواره گاهی در ادامه فراموش می‌شوند به دلیل این است که پروسه اجتماعی زندگی آنها دچار تغییر می‌شود؛ وگرنه آمار ما از جذب قابل توجه این افراد در کانون‌های فرهنگی و هنری در سراسر کشور خبر می‌دهد.

دبیر نهمین جشنواره شعر و داستان پایداری در ادامه با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره باعث رونق افتصادی استان نیز خواهد شد، گفت: حضور هنرمندان در استان و معرفی فعالان فرهنگی استان و کشور با یکدیگر به واسطه جشنواره و نیز اقامت دو روزه آنها در استان در نوع خود یک فرصت اقتصادی برای ایلام فراهم خواهد کرد.

تجلیل از چهره‌های ادبی ایلام

وی در تشریح برنامه‌های افتتاحیه همایش نیز گفت: روز یکشنبه هفدهم مهرماه از ساعت 9:30 صبح افتتاحیه همایش برگزار خواهد شد و طی آن از سه چهره ادبی ایلام شامل جلیل صفربیگی، حبیب‌الله بخشوده و بهروز سپیدنامه تجلیل خواهد شد و بعد از آن طی دو روز تا اختتامیه کارگاه‌های آموزشی برگزار خواهد شد که برگزاری آن را داوران بخش مقدماتی و نهایی جشنواره بر عهده دارند.

شفیعی همچنین جوایز این دوره از جشنواره را شامل یک میلیون و 700 هزار تومان برای نفرات نخست، یک میلیون و 300 هزار تومان برای نفرات دوم و 800 هزار تومان برای نفرات سوم عنوان کرد و گفت: تمام تقدیرشوندگان در جشنواره جایزه‌ای معادل 200 هزار تومان به همراه لوح تقدیر و نیز مبلغی به عنوان هزینه سفر دریافت خواهند کرد.

بازهم پیشتازی تهرانی‌ها

وی افزود: جشنواره نهم از27 استان اثر دریافت کرده است که بیشترین اثر آن متعلق به تهران و پس از آن سمنان، لرستان و همدان است و در مجموع، بیش از 1300 اثر را در بر می‌گیرد که همگی با میانگین سنی 14 تا 30 سال و در دو موضوع آزاد و بیداری اسلامی ارسال شده است.

شفیعی با اشاره به اینکه حجم آثار رسیده به دبیرخانه با توجه به آثاری که غیرقابل پذیرش نیز اعلام شد، بسیار بالاست، گفت: جشنواره به آنچه که مد نظرش بود، رسیده است.

شفیعی همچنین از راه‌اندازی بخش کودک و نوجوان در کنار انتشار کتاب جشنواره همزمان با اختتامیه و نیز طراحی و اهدا تندیس جشنواره نیز به عنوان ویژگی‌های جشنواره نهم یاد کرد.

 

خبرگزاری مهر

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692