اختتامیه دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

خبرگزاری فارس: یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان گفت: کمتر جشنواره خصوصی به طور مستمر برپا می‌شود اما معتقدم جشنواره داستان کوتاه پایداری باید دائمی شود.

خبرگزاری فارس: جشنواره داستان کوتاه پایداری دائمی شود

به گزارش خبرنگار ادبیات و کتاب باشگاه خبری فارس «توانا»، اختتامیه دومین جشنواره خصوصی داستان کوتاه پایداری امروز با حضور جواد محقق، محمدجواد جزینی، نرگس آبیار، رضا حاجی‌آبادی، محمدعلی گودینی، عموزاده خلیلی و جمعی از اهالی ادبیات در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم فریدون عموزاده خلیلی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان بیان داشت:‌ بنده به دلیل خلق‌وخوی شخصی اهل شرکت در مراسم و جشنواره‌ها نیستم اما وقتی عنوان جشنواره خصوصی ادبیات پایداری را از محمدجواد جزینی شنیدم دیگر در برابر وسوسه مقاومت نکرده و تصمیم به حضور در این جشنواره را گرفتم.

وی افزود: جنگ، مقاومت و پایداری و حماسه‌ای که در ۸ سال دفاع مقدس رخ داد گرچه نهادهای رسمی آن را مدیریت کردند اما معتقدم آنچه باعث حماسه شد، مردم بودند و به نوعی مردم بخشی از این ماجرا بودند.

عموزاده خلیلی در ادامه سخنان خود مدعی شد: متأسفانه در سال‌های گذشته جشنواره‌ ادبیات پایداری که توسط مردم برگزار شود را نداشته‌ایم و اگر جشنواره‌ایی هم وجود داشته بنده از آن مطلع نبوده‌ام که جشنواره‌ای به موضوع ادبیات پایداری بپردازد.

وی با بیان اینکه دست‌اندرکاران این جشنواره مردم هستند، بیان داشت:‌ در فرصت کوتاهی یکسری از داستان‌هایی که به دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری ارائه شده بود را مورد مطالعه قرار دادم و تصور می‌کردم برای اینکه این جشنواره از حمایت نهادهای رسمی بهره‌مند نبوده شاید دارای کاستی‌هایی باشد اما بسیاری از این آثار برایم جالب و هیجان‌انگیز بود.

عموزاده خلیلی با اشاره به کارگاههای داستان‌نویسی که برپا می‌کند، عنوان کرد:‌ چندی پیش دارای حدود ۱۰ تا ۱۲ شاگرد در کارگاههای داستان‌‌نویسی بودم که از این گروه ۶ رمان کودک و نوجوان به نگارش درآمده است.
وی اضافه کرد: بنده در کلاس‌هایم به این امر معتقدم که عامل تولید و آفرینش‌های جدید از سه چیز اعم از وسوسه، فراموشی و رهایی پدید خواهد آمد چرا که وسوسه نوشتن باعث می‌شود تا جوانانی که استعداد نگارش دارند به نوشتن بپردازند.

این نویسنده کودک و نوجوان گفت:‌ برای نوشتن فراموشی لازم است یعنی تئوری داشتن را در ذهن‌مان پاک کنیم و هرچه داستان خوانده بودیم را به فراموشی بسپاریم و رهایی در نگارش کتاب به ما کمک می‌کند تا اثری بدون سانسورهای درونی و بیرونی به نگارش درآوریم.
عموزاده خلیلی اضافه کرد: دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری با همت دست‌اندرکارانی برپا شد که همه آنها از مردم، این جشنواره‌ها نیازمند حمایت هستند اما معتقدم جشنواره داستان کوتاه پایداری به صورت دائمی برپا شود.

* محقق: بخش جنبی جشنواره داستان کوتاه پایداری برگزیده نداشت

در ادامه این مراسم جواد محقق، نویسنده و یکی از داوران این جشنواره، بیان داشت: هیئت داوران دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری متشکل از نرگس آبیار، نازنین جودت، محمدجواد جزینی، جواد محقق، رضا حاجی آبادی، محمد گودینی به ریاست محمدجواد جزینی برگزار شد.

وی با بیان اینکه در این جشنواره ۴۲۳ اثر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت، اضافه کرد: هیئت داوران مراتب خرسندی خود را به نسبت به رشد کمی و به ویژه آثار ارسالی نسبت به دوره اول چه در حوزه داستان‌های فلش پیکشن و چه در عرصه داستان‌های کوتاه اعلام می‌دارد.

محقق ادامه داد:‌ هیئت داوران از تلاش و کوشش نویسندگانی که مقالات خود را به دبیرخانه ارسال کرده‌اند تقدیر می‌کند و از علی کریمی و رضوان نیلی‌پور برای نگارش و ارسال مقاله به بخش جنبی به دلیل نرسیدن تعداد مقالات ارسالی به حدنصاب معین تشکر می‌کند چرا که در این بخش برگزیده‌ای منتخب نشد.

وی در پایان بیان کرد: در حاشیه جشنواره «فلش پیکشن» تعدادی داستان کوتاه نیز به دبیرخانه جشنواره رسید که هیئت داوران در بخش خارج مسابقه از «عبدالرزاق پورعاطف» به خاطر نگارش کتاب «خدایا به گوشم» و «فرهاد کوه‌پیما» به دلیل نوشتن داستان «کسی برایش دست تکان نمی‌دهد» تقدیر کرد.

* تجلیل از ناشران سادات ادبیات پایداری

در این مراسم از ناشران سادات حوزه ادبیات پایداری اعم از سیدضیاءالدین شفیعی یکی از جانبازان ۸ سال دفاع مقدس، سیداحمد نادمی دبیر سابق تحریریه مجله تخصصی شعر حوزه هنری، سیداکبر میرجعفری، شاعر، منتقد و پژوهشگر ادبی و سیدمصطفی میرعلی‌ اکبری پدر سه شهید دفاع مقدس تجلیل شد.

در ادامه این مراسم نیز از سیدعلیرضا حسینی یکی از ناشران ادبیات پایداری و نرگس آبیار، نازنین جودت، جواد جزینی، جواد محقق، رضا حاجی‌آبادی، محمدعلی گودینی و خلیل رشنوی از دست‌اندرکاران این جشنواره تقدیر شد.

* کتاب «داستانک» محمدجواد جزینی رونمایی شد

در ادامه این مراسم از کتاب داستانک، «فلش پیکشن» نوشته محمدجواد جزینی که به آشنایی با گونه‌های داستان کوتاه می‌پردازد، رونمایی شد.

این کتاب دارای عناوینی همچون «ریخت‌شناسی داستانک»، «پیدایی داستانک‌ها در ایران»، «داستان‌های پیوست»، «کتاب‌شناسی و مقاله‌شناسی فلش پیکشن» و «چگونه یک فلش پیکشن (داستان ناگهان) بنویسم؟» است.

به گزارش توانا کتاب داستانک «فلش پیکشن» نوشته محمدجواد جزینی با ۸۰ صفحه و با قیمت ۲۴۰۰ تومان توسط انتشارات هزاره ققنوس منتشر و روانه بازار نشر شده است.

* تجلیل از برگزیدگان دومین جشنواره داستان کوتاه پایداری

هیئت داوران از میان حدود ۵۰۰ داستان رسیده به دبیرخانه دومین جشنواره خصوصی داستان کوتاه پایداری ۴۳۲ اثر را به مرحله بعدی ارسال کرد که از این تعداد ۱۵ اثر به عنوان اثر منتخب و ۳ اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شدند.

از نویسندگانی که به عنوان نویسنده برگزیده تجلیل شد می‌توان به اعظم حمزه‌ایی خسرقی به خاطر نگارش داستان «ایوب»، محمد مبینی برای کتاب «یک داستان بلند»، مصطفی علیزاده برای نگارش کتاب «بازگشت به خانه»‌، ابراهیم باقری حمیدآبادی برای کتاب «زن»، قباد حسام‌الدین روحانی برای کتاب «بازمانده»‌ و مرتضی اسدی‌مرام برای نگارش کتاب «نمی‌خواهم ۱۸ ساله شوم» اشاره کرد.

از دیگر نویسندگان برگزیده این جشنواره می‌توان به عبدالرضا کمال نادیان به دلیل نگارش کتاب «سعادت»، مونا اسکندری برای کتاب «دوست بابا»، میثم محمدی برای کتاب «نامه»، غلامرضا شیری برای کتاب «تیر خلاص»، مهدی خدادادی برای کتاب «اسفند به جای نفرین»‌، افسانه احمدی برای نگارش کتاب «شبیه هم نبودیم»، هوشنگ بهداروند به دلیل نگارش اثر «واکس مجانی» و الناز معتمدی برای کتاب «نگاهم نمی‌کند هنوز» اشاره کرد.

به گزارش «توانا»، هیئت داوران از میان ۵۰۰ داستان رسیده به مرحله نهایی جایزه نفر اول را به خاطر رعایت عنصر ایجاز، غافلگیری و تصویرسازی مناسب به داستان «یک داستان بلند» نوشته مصطفی صفدری اهدا کرد.

هیئت داوران همچنین جایزه دوم این جشنواره را به دلیل تأثیرگذاری آنی رعایت ایجاز، طرح ساده و زبانی شفاف به داستان «بابایی» نوشته محمد مبینی اهدا کرد، همچنین هیئت داوران جایزه نفر سوم را به دلیل داشتن درونمایه حسی، جوهره قوی و رعایت درست داستانی مشترکاً به داستان «ایوب» نوشته اعظم حمزه‌ای خسرقی و داستان «بازگشت به خانه»‌ نوشته مصطفی علیزاده اهدا کرد.

لینک

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692