صدرعاملي: بیش از این به صورت هم چنگ نزنیم

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:


رسول صدرعاملی»‌ در بخشی از آیین نکوداشت و بزرگداشت پانزدهمین جشن سینما، گفت: آرزو می‌کنم در جشن‌هایی این‌‌چنین، همه کسانی که برای سینما زحمت کشیده‌اند حضور داشته باشند و بیش از این به صورت هم چنگ نزنیم.

خبرگزاری فارس: صدرعاملي: بیش از این به صورت هم چنگ نزنیم

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، آیین نکوداشت و بزرگداشت پانزدهمین جشن سینمای ایران شب گذشته با حضور جمع زیادی از سینماگران کشور در ایوان شمس برگزار شد و طی آن از «علیرضا زرین»، «داوود رشیدی»، «مسعود بهنام» و «کمال تبریزی» تجلیل به عمل آمد.
در ابتدای مراسم که با اجرای «حسین پاکدل» برگزار شد، «فرهاد توحیدی» رئیس هیئت‌مدیره خانه سینما در سخنان کوتاهی گفت: همه ساله جشن سینمای ایران در آیین نکوداشت و بزرگداشت خود از چهار هنرمند و شخصیت سینمایی تجلیل می‌کند. یکی از این بزرگداشت‌ها به جایزه سیف‌الله داد اختصاص دارد که به کسانی اهدا می‌شود که خادم سینمای ایران هستند. سه جایزه دیگر  هم برای سینماگرانی است که به سینمای ایران خدمات ویژه‌ای داشته‌اند.

* تجلیل از «علیرضا زرین»

در ادامه مراسم «کیومرث پوراحمد» دبیر پانزدهمین جشن سینمای ایران به منظور صحبت درباره «علیرضا زرین» به روی سن آمد و در ابتدای صحبت خود درباره «کمال تبریزی» گفت: کمال تبریزی دو خط‌شکنی مهم در سینمای ایران انجام داد، یکی با فیلم «لیلی با من است» و دیگری هم فیلم «مارمولک».
وی در ادامه در خصوص «داوود رشیدی» گفت: من اولین فیلم سینمایی‌ام را با داوود رشیدی کار کردم و از او، پشت و جلوی دوربین چیزهای زیادی آموخته‌ام.
پوراحمد با اشاره به صحبت یکی از سینماگران درباره نحوه مدیریت «علیرضا زرین» در کلیپ تجلیل وی، گفت: دیگران باید سلامت روح و روان داشته باشند. وقتی بیمار باشند، مدل مدیریت آقای زرین به درد آن‌ها نمی‌خورد. اگر آقای زرین بود الان سینمای کودک داشتیم و همین‌طور سطح آثار پویانمایی ما در سطح جهانی قرار داشت.
سید‌محمد بهشتی هم که برای سخن گفتن درباره علیرضا زرین به روی سن رفته بود، در این رابطه اظهار داشت: نوع مدیریت آقای زرین طوری بود که با آن صنعت و کشاورزی و ترافیک و همه چیز ما درست می‌شد. وجود افرادی مثل زرین کفایت می‌کند که ما باور کنیم درست هم می‌تواند باشد.
در ادامه این مراسم، محمد‌مهدی عسگر‌پور مدیرعامل خانه سینما در سخنانی گفت: ما در حال حاضر حتی اگر در عرصه مدیریت فرهنگی وضعیت خوبی داشته باشیم - که نداریم - باز هم باید این جور تجلیل‌ها اتفاق بیفتد.
وی افزود: از خانواده بزرگ سینمای ایران می‌خواهم که به ما کمک کنند تا وظایف دولت را پیگیری کنیم. اگر همه موافق باشند، می‌خواهیم بحث‌های بیمه و امنیت شغلی را در خانه سینما پیگیری کنیم و دولت محترم هم می‌تواند در سطح مدیریت جهانی خودش، بیمه هنرمندان مستضعف دنیا و امنیت شغلی آن‌ها را پیگیری کند و ما هم بیمه و امنیت شغلی هم‌صنفان خودمان را پیگیری می‌کنیم.
در ادامه مراسم با حضور سید‌محمد بهشتی، محمدمهدی عسگر‌پور، احمد مسجد‌جامعی و کیومرث پوراحمد، تندیس پانزدهمین جشن سینمای ایران به علیرضا زرین اهدا شد.
علیرضا زرین پس از دریافت تندیس خود گفت: وقتی که قرار شد به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بروم شرایط خاصی بود. آن زمان اختلافات زیادی بین دوستان بود و دسته‌ها و گروه‌های مختلفی وجود داشتند. خدا را شکر می‌کنم در این سیزده سال به لطف خدا سهم هماهنگی آدم‌های کاربلد را من انجام دادم.
وی افزود: من اصلا قبل از انقلاب به سینما نرفته بودم و اذعان می‌کنم که خودم این کاره نبودم. من تنها کاری که کردم این بود که هماهنگی کسانی که این کار را بلد بودند و می‌خواستند فعالیت کنند را انجام بدهم. 
زرین با بیان اینکه به خواستن، توانستن است اعتقاد داشتم، اضافه کرد: من تمام کارهایی که در تمام سیزده‌ سال مدیریتم انجام دادم، مر قانون بود. تمام کارهای ما با امضای ذی‌حساب انجام می‌شد و ما دقیقا طبق احکام اسلامی کارهای‌مان را انجام می‌دادیم و از طرف دیگر هم با کارشناسی تمام کارهای فنی را انجام می‌دادیم. اگر موفقیتی حاصل می‌شد حضور کارشناسان کار بلد و مقید بودن به احکام بود.

* تجلیل از «داوود رشیدی»

به گزارش فارس؛ در ادامه مراسم برای تجلیل از «داوود رشیدی»، ابتدا «رسول صدر‌عاملی» روی سن آمد و در سخنان کوتاهی گفت: به همه این سال‌ها با همه تلخی‌ها و خوشی‌هایش که نگاه می‌کنم، فقط آرزو می‌کنم در جشن‌هایی این‌‌چنین همه کسانی که برای سینما زحمت کشیده‌اند حضور داشته باشند و بیش از این به صورت هم چنگ نزنیم. با این که فکر می‌کنیم بزرگ شده‌ایم ولی هنوز نمی‌دانیم که خبری نیست.
جعفر والی هم در سخنان کوتاهی بیان داشت: داوود رشیدی انسان صحنه بود و شرف هنر را می‌فهمید و می‌فهمد.
در ادامه مراسم با حضور رسول صدر‌عاملی، جعفر والی، مهدی فخیم‌زاده و مریلا زارعی تندیس پانزدهمین جشن سینمای ایران به داوود رشیدی اهداء شد.
داوود رشیدی که بغض گلویش را گرفته بود، تنها توانست از خانه سینما تشکر کند.
علی دهکردی هم به نمایندگی از شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران متن پیام تبریک این انجمن را خطاب به رشیدی قرائت کرد.

* تجلیل از «مسعود بهنام»

بر اساس این گزارش، تجلیل سوم پانزدهمین جشن سینمای ایران به بزرگداشت «مسعود بهنام» اختصاص داشت که در این بخش از مراسم با حضور محمد‌علی نجفی، فرشته طائر‌پور، اسحاق خانزادی و حسن زاهدی صورت پذیرفت.
حسن زاهدی در این مراسم گفت: از محبت آقای پوراحمد و خانه سینما سپاسگزاریم که برای یکی از بچه‌های صدا بزرگداشت گرفتند.
«مسعود بهنام» پس از دریافت تندیس خود در سخنان کوتاهی گفت: از خداوند درخواست می‌کنم همه ما را در برابر آفت کبر و غرور و دروغ حفظ کند.

* تجلیل از «کمال تبریزی»

در ادامه مراسم با حضور منوچهر محمدی، محمدرضا هنرمند، سید‌رضا میرکریمی و رضا کیانیان، تندیس پانزدهمین جشن سینمای ایران به کمال تبریزی اهدا شد.
منوچهر محمدی در خصوص شخصیت کمال تبریزی گفت: کمال تبریزی مصداق درست یک مسلمان است، یک مسلمان خوش‌خو که همیشه لبخند به لب دارد.
کمال تبریزی مسلمانی است که همه از دست و زبانش آسوده‌اند. مسلمانی‌است که اعتقاد‌ها و باورهایش را به گونه‌ای هنرمندانه با مردم به نقد می‌گذارد. به نظرم به خاطر این که کمال تبریزی توانسته آداب مسلمانی را به عینه به نمایش بگذارد، شایسته تقدیر است.
رضا میرکریمی هم در رابطه با تبریزی گفت: کمال مثل یک لبخند، مثل یک دوست خوب و مثل یک اس‌ام‌اس شیرین در یک لحظه تلخ است.
رضا کیانیان هم در این رابطه اظهار داشت: آقای تبریزی منشی دارد که در زندگی از همه چیز لذت می‌برد. من هم که چند فیلم با کمال کار کردم در پشت صحنه این فیلم‌ها خیلی از کارم لذت بردم.
کمال تبریزی پس از دریافت تندیس خود با اشاره به کلیپ پخش شده در سالن درباره خودش، گفت: من این کلیپ را ندیده بودم و خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم. من خودم را انتهای صفی از سینماگران می‌بینم که باید تقدیر شوند و فکر می‌کنم افراد زیادی وجود دارند که شایستگی این بزرگداشت‌ها را دارند.
وی افزود: با این که جشن برگزار می‌کنیم باید ابراز تأسفم را در این جشن اعلام کنم. متأسفانه برای اولین بار کسانی داشتیم که زندان رفتند، ممنوع‌القلم و ممنوع‌الفعالیت شدند. این‌ها اثرات بدی روی ما می‌گذارد. الان شرایط خاصی است و به بعضی‌ها اجازه کار نمی‌دهند. به بعضی‌ها به سختی پروانه ساخت می‌دهند و اگر هم پروانه ساخت بدهند دیگر پروانه نمایش نمی‌دهند اما بعضی‌ها به راحتی هر دو اینها را دریافت می‌کنند. این تبعیض‌ها روح انسان را آزار می‌دهد.
تبریزی در ادامه بیان داشت: کلمه ایران در لغت‌نامه دهخدا معانی مختلفی دارد. یکی از معانی آن سرزمین نجیب‌زادگان است اما در همین سرزمین خوب کسانی هستند که کار خوب نمی‌کنند. الان شاهد این هستیم که با هنر و اهالی عجیب هنر و سینما کج‌رفتاری می‌شود و اسمش را هم می‌گذارند مهرورزی.
این کارگردان سینمای ایران در ادامه اظهار داشت: خیلی از کارگردانان هستند که مثل من فیلم‌شان اجازه نمایش نمی‌گیرد. به این موضوع خیلی فکر می‌کردم که چرا فیلم‌های ما مجوز نمایش نمی‌گیرد، در نهایت به این نتیجه رسیدم که عمده کسانی که در هنر سینما کار می‌کنند قصد دارند بگویند بیایید کار خوبی بکنیم و کاری را که به ضرر مردم است، انجام ندهیم اما به نظر می‌رسد مشکل همین جاست. با این همه نباید مأیوس شویم و به جای این که با مسئولان که به هیچ وجه نمی‌توانیم با آن‌ها صحبت کنیم، باید با خدا درد دل کنیم و فکر می‌کنم اگر به این صورت عمل کنیم حتما به نتیجه می‌رسیم.

به گزارش فارس، در مراسم شب گذشته افرادی چون حبیب رضایی، صابر ابر، پانته‌آ بهرام، کمال تبریزی، رامبد جوان، محمدرضا دلپاک، رضا بابک، مصطفی زمانی، حسین محجوب، فرهاد آئیش، رضا عطاران، حبیب اسماعیلی، یدالله صمدی، مهدی فخیم‌زاده، منوچهر محمدی، فرهاد توحیدی، رضا کیانیان، محمدمهدی عسگرپور، مجید برزگر، مازیار میری، کیومرث پوراحمد، بابک حمیدیان، سیروس الوند، امیرحسین شریفی، همایون ارشادی، فرشته طائرپور، بهاره رهنما، مسعود بهنام، علیرضا زرین، علی دهکردی، بهرام دهقانی، حسین ترابی، هومن سیدی، آزاده صمدی، داوود رشیدی، سیدغلامرضا موسوی، سیدمحمد بهشتی، رسول صدرعاملی، سیدرضا میرکریمی، شهاب حسینی، مریلا زارعی، محمدرضا احمدی، احمد مسجدجامعی، محمدعلی نجفی، رویا تیموریان، مسعود رایگان، فریبا کوثری و محمدرضا هنرمند حضور داشتند.

* حاشیه‌ها:

- در این مراسم برای هر کدام از تجلیل‌شوندگان کلیپی آماده شده بود که کلیپ «کمال تبریزی» به دلیل متفاوت بودن و ساختار طنزگونه آن، بیش از همه مورد توجه قرار گرفت.
- حسن زاهدی هنگام تقدیر از «مسعود بهنام»، این صداگذار سینمای ایران را در آغوش گرفت و گریه کرد.
- «داوود رشیدی» زمانی که روی سن رفت، گفت: بغض گلویم را گرفته و نمی‌توانم صحبت کنم.
- «محمدمهدی عسگرپور» مدیرعامل خانه سینما مثل همیشه از فرصت استفاده و شروع به شوخی با معاونت سینمایی کرد.
- «فرهاد توحیدی» طنزی انتقادی را برای حضار در سالن قرائت کرد

لينك خبر.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692