• خانه
  • جوایز ادبی
  • محدوديت موضوعي در جشنواره هاي ادبي منجر به خلق اشعار شبيه هم مي شود

محدوديت موضوعي در جشنواره هاي ادبي منجر به خلق اشعار شبيه هم مي شود

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

تهران - شاعر معاصر با تاكيد بر كنار گذاشتن محدوديت هاي موضوعي در جشنواره هاي ادبي، افزود: محدوديت موضوعي در چنين جشنواره هايي سبب مي شود، شاعران اشعاري شبيه يكديگر بسرايند.
محدوديت موضوعي در جشنواره هاي ادبي منجر به خلق اشعار شبيه هم مي شود

'سجاد اسدي' روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا در ارزيابي وضعيت كنوني شعر گفت: شعر امروز از نظر مفاهيم بكر از غناي كافي برخوردار است اما از نظر زباني و شكلي دچار كليشه گويي و تكرار شده است.
وي افزود: وقتي موضوعات جشنواره هاي ادبي محدود است، شكل سرودها تا حد زيادي يكسان، و خلاقيت و نوآوري نيز از شاعران گرفته مي شود؛ به تعبير ديگر، ديد شاعران يك گونه خواهد شد. از اين رو موضوعات مطرح شده در جشنواره ها بايد مبتني بر خواست جامعه و به روز باشد.
اين شاعر اهل كنگاور با ابراز تاسف از تكرار موضوعي در اشعار شاعران جوان در حوزه دفاع مقدس گفت: اعمال محدوديت ها سبب تكرارگويي در شعر و دلزدگي مخاطبان اين حوزه مي شود.
برنده جايزه ادبي قيصر در كنگره شعر دفاع مقدس سال 85، وضعيت شعر جوان را روبه رشد توصيف كرد و افزود: خلاقيت هايي كه در جوانان وجود دارد، اين عرصه را بطور قطع ارتقا خواهد داد به شرط آنكه دست شاعران براي سرودن باز باشد.
وي با ابراز تاسف از اينكه برخي شاعران به سمت جشنواره اي بودن پيش مي روند، ادامه داد: سرودن شعر فقط به بهانه دريافت جايزه، خلاقيت، روح شاعرانه و احساسات عاشقانه را از بين مي برد و برپايي جشنواره ها با موضوعات آزاد و غير سفارشي، سبب رشد شاعران مي شود.
اسدي همچنين گفت: ارتباط شاعران شهرستاني با شاعران بزرگ در جشنواره هاي مختلف، برپايي كارگاه هاي ادبي و شعرخواني، ميدان دادن به شاعران جوان و دعوت از آنها براي حضور در جشنواره هاي ادبي از ديگر عوامل موثر رشد شاعران جوان خواهد بود.
وي ايجاد شغل و زمينه هاي لازم براي تحصيل شاعران منتخب بويژه در شهرستان ها را يكي از راه هاي ارتقا ادبيات كشور برشمرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر به نخبه هاي ادبي و برگزيدگان كمتر اهميت داده مي شود؛ يك ورزشكار شهرستاني وقتي در رقابتي مدال مي آورد از تمامي امكانات مالي و تحصيلي برخوردار مي شود در صورتيكه اين موضوع در حوزه فرهنگي ديده نمي شود.
خالق اثر 'مرد خيالاتي' افزود: مسوولان فرهنگي بايد راحتي فكر نخبگان ادبي را فراهم كنند، شاعر و نويسنده بايد از لحاظ معيشتي، تحصيلي و حتي مسكن تامين باشد تا بتواند شعر ناب خلق كند. همچنين بهره گيري از نظرات برگزيدگان ادبي در تصميم گيري هاي فرهنگي و بكارگيري آنها در برخي سمت ها مي تواند ارتقا حوزه فرهنگ بويژه ادبيات كشور را فراهم سازد.
وي نهمين جشنواره شعر و داستان جوان با عنوان 'ايلام، مهد پايداري' را بستري براي درخشش شاعران جوان عنوان كرد و گفت: اين جشنواره روندي رو به رشد دارد و اميدوارم امسال نيز بهتر از سال هاي گذشته برگزار شود. اين رويداد ادبي كمك فراواني به شكوفايي و كشف استعدادهاي جوان مي كند.
اسدي در مورد حضور خود در جشنواره شعر جوان ايلام گفت: دو غزل عاشقانه به دبيرخانه اين جشنواره ارسال كرده ام.
نهمين جشنواره شعر و داستان جوان، 17 و 18 مهر ماه در شهر ايلام با عنوان 'ايلام، مهد پايداري' برگزار مي‌شود.

لینک

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692