یاداشتی براسطبل سروده ی داریوش معمار-به قلم ایوب بهرام

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

مجموعه ی اشعار اسطبل اثرداریوش معمار-انتشارات نشرچشمه-1389

 آرزو کردم،اسطبل بودم

تنهااسب ها را درمن نگه می داشتند.

نه سوار می شدم

نه سواری می دادم...

مجموعه اشعار اسطبل سروده ایی است سپیدو بی تکلف وساده اما نه به همان سادگی که بتوان سرود.همان حکایت سهل وممتنع است که ساده است وبر جان ودل می نشینداما می خواهی بگویی سخت است وگفتن آن مشکل:

حال علت سهل وممتنع بودن شعر معمار چیست؟چگونه است که شعری امروزی چنین ساده وچشمه وار می جوشد وجاری می شودونفوذ می کنددر لایه لایه ی خیال ودر پایان حس تعلیقی زیباودلنشین به جای می گذارد نیل وار!چگونه است؟

اگر شعرهارا یک به یک بخوانی درمی یابی که معمار همان راهی را رفته که دیگر شاعران ماندگاراین سرزمین رفته اند وآن فاصله نگرفتن از زبان مادری است.

 

او همان گونه که ساده سخن می گوید،ساده می نویسد.داریوش دریافته که شنونده چه می خواهدوبه دنبال چیست.پس در شعر گفتن فخرنمی فروشدکم هم نمی گذارد.حرفی می زند از اعماق خالصانه ی دل وگوهری می سازد درصدف خیال و جلا می دهدبا زبان امروزی مادری نه حتی ده سال پیش درست امروزی ومی دهد بدون هیچ چشمداشتی به من خواننده.این است که به دل می نشیند.

درجنگ زدگی می گوید:

ابرو کوتاه،چشم گشاد.

کلوقاسم!کولی،یخی،سمبو.

کلوقاسم!نه جنگ، نه بدبختی،نه زندگی.

توحتاازکلوقاسم هم

                   نگذشتی!

او در گزینش واژه هاابایی ندارد که کلام را از زبان کوچه بازاری بگیردوچون معماری کارکند در شعر خودکه خوب می داند که عمارتی که می سازد درنهایت همان آسایشگاه روح کوچه بازاریست.پس می داند که چه می کند.

مخلص کلام شاعرمانند آبیست روان.که اساس کاراو بستری است که زبان او انتخاب می کند درگویش که چشمه با ان زلالی اگربستر کدروالوده داشته باشد گرچه چشمه است ولی کسی از ان نمی نوشد اما اگربستری پاک را انتخاب کند آن موقج چشمه ایی می شود گوارا. وزبان همان بستراست.برای شعر.چه شعری زبانی نیکوی وبی تکلف انتخاب کندشعری می شودگوارا که روح هرخواننده ایی راچون نسیم فروردین نوازش می دهد

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692