معرفی بسیار کوچک (زندگی جای دیگری است) اثر میلان کوندرا/فخرالدین احمدی سوادکوهی

چاپ ایمیل تاریخ انتشار:

 

میلان کوندرا نویسنده ای که با به تصویر کشیدن بخش هایی از تاریخ اجتماع و تنهایی آدم ها با زخم هایشان به نوعی به اعتراض بر خواسته است. کوندرا پیچیده ترین مسایل فلسفی را در قالب رمان و از زبان شخصیت هایش ، به سادگی مطرح می کند. طوری که خواننده را به تفکر وا داشته که آیا چنین است و بوده و آیا خواهد بود؟

میلان کوندرا دغدغه ی انسان دارد. انسان هایی که رنج می کشند. در لاک پوسیده اشان فرو خزیده اند. به هر شیوه ای زندگی می کنند که راه گریزی ندارند. زندگی جای دیگری است ، در واقع یک رمان تحلیلی است. این اثر به زبان فیلسوفانه ای به رشته تحریر در آمده است. آغاز داستان با زن              ( مادر شاعر) شروع می شود که در فکر چگونه بسته شدن نطفه ی پسرش ( همان شاعر شخصیت داستان ) است. زن نماد آفرینش و زایش و تولد یک زندگی است. نطفه، در حقیقت آغاز پیدایش یک پدیده و اتفاقی انسانی ( که از اوج یک لذت) بوده است و خلقت مهم ترنی بخش جهان هستی و پر از شگفتی است.

از همان آغاز خواننده را با سوال کلیدی هستی و پیدایش روبه رو می کند و هر مخاطبی با آغاز داستان همین سوال را از خود می پرسد و هر کس در ذهنش جوابی برای خودش دارد. ی الااقل می کوشد تا پاسخی بیابد.حقیقتی که فرد هرگز قادر به گریختن از صحنه آمیزش و ریزش نطفه نخواهد بود. اما مکان بسته شدن نطفه ( آمیزش و سکس) در چه مکانی اتفاق افتاده است؟

این رفتار برای زن مهم است که به شخصیت انسان بر می گردد. رفتاری حیوانی که مکانش نباید خدشه ای در شخصیت و غرور انسان وارد سازد. میلان کوندرا در این اثر( زندگی جای دیگری است) انسان ها را در شرایطی سخت قرار می دهد و از این طریق ، شخصیت و استواری آنها را در همان شرایط محک می زند. خیانت، عشق برباد رفته، انسان های سرخورده و مسایل دیگر که به انسان ها و روابط آنها و اجتماع وقت به تصویر کشیده است.

رمان( زندگی جای دیگری است) یک رمان موفقی بوده است که هم دنیای هنرمندان و شاعران و جایگاه آنها را با دیدی روانکاوانه و فلیسوفانه به تصویر می کشد. میلان کوندرا را باید در قفسه ی نویسندگان فلسفی جای داد. خوانش این رمان حتی برای دوبار خواندن هم می ارزد که به دیگر رفقا پیشنهاد می گردد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

جلسات ادبی تفریحی

jalasat adabi tafrihi

اطلاعات بیشتر

مراسم روز جهانی داستان با حضور استاد شفیعی کدکنی، استاد باطنی و استاد جمال میرصادقی
جلسات ادبی تفریحی کانون فرهنگی چوک
روز جهانی داستان و تقدیر از قبادآذرآیین سال 1394
روز جهانی داستان و تقدیر از فریبا وفی سال 1395
یازدهمین جشن سال چوک و تقدیر از علی دهباشی شهریور 1395

جلسات کارگاهی آزاد

jalasat kargahi azad

اطلاعات بیشتر

تماس با ما    09352156692