شهرستانی‌ها حق دارند جشنواره داشته باشند

چاپ تاریخ انتشار:

هوشنگ مرادی کرمانی معتقد است، برگزاری جشنواره شعر و داستان جوان در شهر ایلام که توسط حوزه هنری صورت می‌گیرد، حرکت خوب و مفیدی است و بچه‌های شهرستانی حق دارند جشنواره‌های ادبی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نویسنده آثار کودک و نوجوان گفت: یک هفته پس از زلزله بم به همراه علی‌محمد قاسمی برای ساخت فیلمی کوتاه که من داستانش را نوشته بودم به بم رفتیم. درآن‌جا دیدیم که بچه‌های زلزله زده بم در چادر جمع می‌شوند و داستان می‌خوانند. این نشان می‌دهد استعدادهای زیادی در شهرستان‌های کشور وجود دارد که حتی در بدترین شرایط، ممکن است به شکوفایی برسد. به نظرم این حق بچه‌های شهرستانی است که جشنواره ادبی داشته باشند.

نویسنده رمان «شما که غریبه نیستید» سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون پرورش فکری کودک و نوجوان را جزو نهادهایی دانست که در زمینه تربیت و پرورش استعدادهای جوان در کشور حضور فعال دارند. او گفت: این ارگان‌ها باید گروه‌هایی را تعیین کنند که آدم‌هایی بدون خط و خطوط خاص و افرادی با انصاف در آن‌ها مشغول باشند تا آثار جوانان را بخوانند، بررسی کنند و اگر نویسنده یا شاعر خوب و با استعدادی پیدا کردند، از او حمایت کنند و با امکانات و بودجه‌ای که دارند اثرش را به چاپ برسانند.

مرادی کرمانی با تاکید بر این که نهادهایی مانند حوزه هنری یکی از وظایفشان این است که نویسندگان جوان و بی نام و نشان را حمایت کنند، یادآوری کرد: نویسنده معروفی که آثارش مطرح است، در هر نشری می تواند اثرش را به چاپ برساند، اما جوان شهرستانی که نه اسمی دارد و نه مطرح است، این امکان را ندارد و نیاز به حمایت نهادهایی مانند حوزه هنری دارد.

نویسنده کتاب «پلو خورشت» با اشاره به سفرها و دیدارهایی که با نویسندگان جوان شهرستانی داشته، افزود: جوانان شهرستانی که آثار به چاپ نرسیده دارند، زمانی که من را می بینند می‌خواهند آثارشان را بخوانم و نظر بدهم. به آن‌ها می‌گویم من راننده تاکسی هستم و آن‌ها برای یاد گرفتن رانندگی حتما باید به آموزشگاه تعلیم رانندگی بروند. منظور این است که من تنها آثار و داستان‌ها را به دست مخاطبان می‌رسانم و جوانانی که در ادبیات استعداد دارند، باید از سوی سازمان‌هایی مانند حوزه هنری مورد حمایت و آموزش قرار بگیرند.

وی درباره ادبیاتی که از سوی نسل سوم و جوانان خلق می‌شود، گفت: یک منتقد زمانی می‌تواند در این رابطه با انصاف حرف بزند که تمام آثار جوانان را بخواند. نمی‌شود حرف‌های کلی زد و مانند برخی مسوولان آمارهای کلی داد، بلکه باید منطقی و با تحقیق و پژوهش صحبت کرد.

این نویسنده گفت: نمی‌توانم درباره ادبیات نسل جوان نظر بدهم. اما می‌توانم بگویم آخرین کتابی که خوانده‌ام «دیدن دختر صد در صد ایده آل در صبح زیبای آوریل» از موراکامی بوده و اگر الان از من بپرسید که بهترین کتابی که خواندم چه بوده این کتاب را انتخاب می کنم، چرا که به تازگی آن را خوانده ام واز آن لذت برده‌ام، اما ممکن است با خواندن کتابی دیگر یا گذشت زمان نظرم عوض شود.
لینک