رسول نقوی:«اايستگاه سوم نمایشی درباره تقابل سنت و مدرنیته

چاپ تاریخ انتشار:

اين نمايش که با همكاري گروه تئاتر «چهره» آماده می‌شود، قصه فردي است كه براي فرار از حقيقت به طور ناخواسته وارد قطار تهران - مشهد مي‌شود. در اين مسير اتفاقاتي براي او رخ مي‌دهد تا اينكه به «ايستگاه سلام» مي‌رسد و او سلامي، دوباره به زندگي خود مي‌كند.
صفورا كاظم پور بازيگر اين نمايش تك پرسوناژ است و ليلا فيضي مشاور نويسنده، ميلاد عبداللهي دستيار كارگردان و برنامه‌ريز  و وحيد ميريونسي طراحي صحنه اين اثر را برعهده دارند.
نقوي با اشاره به متن نمايش بيان كرد:  فهواي كلام متن، تقابل سنت و مدرنيته است. اين موضوع يكي از دغدغه‌هاي ذهني من در نگارش متن‌هايم است و براي مثال نمايشنامه لب خط، سه جلد، تپانچه و سكوت از جمله آثاري هستند كه در آنها به اين اصل مهم پرداخته‌ام.
وي عنوان كرد:  آگاهي نداشتن انسان سنتي با نحوه برخورد با فضاي مدرنيته، گهگاه باعث سردرگمي انسان و احساس پوچي او مي‌شود كه البته اين تصور به طور قطع غلط است. به عقيده من تفاهم بين مدرنيته و سنت، از اين منظر كه موجب پيشرفت و رشد انسان مي‌شود در دنياي امروز لازم و ضروري است، البته به شرط آنكه از اين نكته كه فلسفه خلقت ما چيست و از كجا آمده‌ايم و ديگر چيزهايي كه ريشه در سنت ما دارد، نيز غافل نشويم.
اين كارگردان و نويسنده تئاتر افزود: شايد ترس من از فراموش كردن فلسفه‌هاي وجودي، باعث شده كه به نوشتن اين نمايشنامه پناه ببرم؛ چرا كه اين آثار برايم به نوعي گوشزد و زنگ خطر محسوب مي‌شود كه من با متوسل شدن به قصه و توجه به محتوا، ساختار، جنبه‌هاي زيبايي‌شناسي اثر و اصول تئاتر سعي در اجراي مناسب اين اثر دارم.
نقوي در خصوص برگزاري دومين دوره جشنواره تئاتر صاحبدلان نيز گفت: متأسفانه هنوز كارهاي مذهبي در بين افراد به اشتباه تعبير مي‌شود و برخي معتقدند كه آثار مذهبي فقط مختص به موضوعاتي است كه درباره ائمه اطهار است، اما نمايشنامه‌هايي كه به ما مي‌آموزند كه دروغ نگوئيم، قدرت باعث انحراف انسان مي‌شود و ... نيز به عقيده من نمايش‌هاي مذهبي هستند.
نقوي در پايان به ويژگي‌ها و مزيت‌هاي اين جشنواره اشاره كرد و گفت:از آنجايي كه رسيدن به اجراي عمومي از جمله چيزهايي كه يك كارگردان و گروه نمايشي انتظار دارد، اين امر نيز باعث استقبال بيشتر هنرمندان براي حضور در اين جشنواره مي‌شود.
دومین جشنواره تئاتر صاحبدلان(حقیقت) از 19 تا 24 آبان‌ماه 1390 (همزمان با عید قربان تا غدیر) در بخش‌های صحنه‌ای، خیابانی، آیینی، نمایشنامه‌خوانی، تولید متون(چاپ اثر) به صورت سراسری و با دبیری "علی مؤذنی" برگزار می‌شود

لينك